HORVAT: IZ DANA U DAN OBNOVA JE SVE VIDLJIVIJA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Iako ministar Darko Horvat predstavlja jednu od najslabijih karika vlade Andreja Plenkovića, stranke vladajuće većine dale su potporu ministru graditeljstva i državne imovine na sastanku održanom u utorak, 18. siječnja 2022.  godine. Na sastanku je zaključeno da nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom obnove te da je nužno utrošiti sav novac odobren Hrvatskoj iz Fonda solidarnosti EU.

Podsjetimo, oporba traži Horvatovu smjenu nezadovoljna brzinom obnove potresom razrušenih područja, a on je nakon sastanka u Banskim dvorima rekao kako je demokratsko pravo oporbe da traži njegovu smjenu.

Siguran je, rekao je ministar Horvat, da ima povjerenje premijera da sve one ljude koji danas nisu u adekvatnom smještaju što prije vrate u njihove domove, a isto tako da onemogući povrat novca dodijeljenog Hrvatskoj iz Fonda solidarnosti.

Vladajuća će koalicija, potvrdio je ministar Horvat, imati zajednički nastup u njegovu obranu. Osim toga, ministar Horvat je tom prilikom izjavio kako je “iz dana u dan obnova sve vidljivija, iz dana u dan dinamika raste i iz dana u dan sve je manje problema koji stoje na putu pravoj, ozbiljnoj, dinamičnoj obnovi”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon