HORROR NA LJEVICI – NOVI SPOJ ZELENOG DILETANTIZMA I PRIVATIZIRANOG SDP-A

Tekst: G. L.

Foto: SDP/Možemo!

Društveno-politički krugovi u Hrvatskoj ne mogu se načuditi novom braku iz interesa između platforme Možemo! i SDP-a. Naime, nakon što je propao prvi brak između koalicijskih partnera u Zagrebu iz kojega je bilo razvidno da tu nema previše zajedničkih tema i političke strasti, pojedine strukture SDP-a bojeći se za svoje tek stečene i ne do kraja mandata konzumirane sinekure te pritom privatizirajući tijela stranke na Iblerovom trgu, doveli su do ponovnog zagrljaja te nekad ugledne socijaldemokratske stranke s političkim amaterizmom ultra ljevice sublimirane u formi platforme “Možemo!”.

Naime kako  je bilo i najavljeno, Možemo i SDP potpisali su u Zagrebu u srijedu, 25. siječnja 2023. novi koalicijski sporazum koji podrazumijeva suradnju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, četvrtima i mjesnim odborima. Novi sporazum temelji se na sedam programskih područja – od reforme gradske uprave i poduzeća do upravljanja imovinom grada, obnove privatnih i javnih objekata te kapitalnih investicija koje bi trebalo ispuniti do kraja mandata i ne predstavlja gotovo ništa novo obzirom na prošli koalicijski sporazum.

Jedan od članova Gradske skupštine, Renato Petek tim povodom je izjavio: “I sam v. d. predsjednik gradskog SDP-a kaže kako sadržaj nije bitan, već je sporazum politička poruka. Jedina jasna politička poruka je da su ovim sporazumom članovi SDP-a, Kolarić, g. Klisović, g. Vić, g. Krleža, g. Sesar i ostalih desetak ravnatelja i direktora u gradskim tvrtkama i ustanovama uspješno zabetonirali svoje funkcije i visoke plaće. Vjerujem da će u budućnosti studij politologije proučavati fenomen u kojem jednu stranu u pregovorima zastupa zaposlenik drugog pregovarača. Naime, Branku Kolariću karijera i pozicija ravnatelja Nastavnog zavoda Andrija Štampar potpuno ovisi o drugom pregovaraču, u ovom slučaju gradonačelniku Tomaševiću.”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon