HODAK U SISKU

Foto: HINA

Tekst: Panopticum

Predavanje „Dobro jutro, lijevom našom“ održat će u srijedu 21. studenoga 2018. u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu kolumnist i politički komentator Zvonimir Hodak. 

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 22. i u nedjelju 25. studenoga župu Repušnica. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 25. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Proslava 90 godina neprekidnog djelovanja Katedralnog zbora „Sv. Cecilija“, održat će se u četvrtak, 22. studenoga u sisačkoj katedrali. Tom prigodom svečano misno slavlje, s početkom u 19 sati, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovit će u subotu 24. studenoga u 10.30 sati u Cerovljanima (župa Hrvatska Dubica) „bijeli križ istine“ u spomen na 398 ubijenih hrvatskih domoljuba, civila i vojnika, u Drugom svjetskom ratu i poraću s područja Hrvatske Dubice. Nakon blagoslova biskup će u mjesnoj kapeli Sv. Petra i Pavla predvoditi misu zadušnicu za ubijene.

Dan susreta kršćanskih pokreta, zajednica i udruga s područja Sisačke biskupije održat će se u nedjelju 25. studenoga u Velikoj dvorani Pastoralnog centra „Petar Žagmeštar“ katedralne župe u Sisku, s početkom u 16 sati. Predavanje na temu „Doprinos pokreta pastoralu Crkve“, održat će vlč. Andrija Vrane. Nakon susreta, u 19 sati slijedi misno slavlje, kojeg će u katedrali predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Predavanje i predstavljanje knjige „Razumjeti islam“ održat će u srijedu 28. studenoga u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu dr. sc. Aziz Hasanović, muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Molitvu u duhu Taizé-a, kao dio priprave za Europski susret mladih u Madridu, predvodit će u četvrtak 29. studenoga u 19.30 sati u sisačkoj katedrali brat Ulrich.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon