HNK OTVARA 2021. GODINU S DRAMOM “GDJE SE KUPUJU NJEŽNOSTI”

Tekst: M. Rončević

Foto: M. Bratoš

Praizvedba dramskog teksta “Gdje se kupuju nježnosti” održat će se 15. siječnja 2021. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Autorica je pjesnikinja Monika Herceg koja je jednoglasnom odlukom žirija pobijedila na ovogodišnjem Natječaju za suvremeni dramski tekst pri HNK u Zagrebu. Prvi je to takav natječaj raspisan u središnjoj nacionalnoj kući nakon pedeset godina, a privukao je veliki interes domaćih dramatičara i pisaca.

Drama “Gdje se kupuju nježnosti” prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Priča je to o ženama čiji je život ispunjen nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o izlasku iz tog začaranog kruga. Monika Herceg kombinira svoj prepoznatljiv poetski stil s dramskim elementima, približavajući nam začudni svijet likova s margine društva.

“Gdje se kupuju nježnosti” na nacionalnu scenu postavlja redatelj Rene Medvešek. Dramaturginja je Jelena Kovačić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Doris Kristić, kompozitor je Zoran Šćekić, oblikovatelj videa je Ivan Marušić, a svjetla Aleksandar Čavlek a glume – Lana Barić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Nina Violić, Mirta Zečević, Filip Vidović i novi član Ansambla HNK u Zagrebu – Igor Kovač.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon