HND POZVAO NA VELIKI PROSVJED ZBOG ZAKONA OPASNIH NAMJERA

Tekst: Panopticum

Foto: HND

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozivalo je sve saborske zastupnike da odbiju tzv. “Zakon opasnih namjera” protiv kojeg će se 31. siječnja 2024. osim u Zagrebu na Markovu trgu, prosvjedovati i u Splitu ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Predsjednik sudskih izvjestitelja HND-a Dušan Miljuš istaknuo je kako nije bilo potrebe za izmjenama Kaznenog zakona, jer i prema postojećim odredbama postoje sankcije za one koji odaju podatke. Miljuš je dodao kako je prije desetak dana od Ministarstva pravosuđa tražio da odgovore u kojim to državama postoji ovakvo zakonsko rješenja, na što se pozivaju.

Također, p predsjednik HND-a Hrvoje Zovko ponovio je kako je ovo čin agresije na novinarsku profesiju i javni interes. Zovko se osvrnuo i na zeleno svjetlo premijera Andreja Plenkovića i Vlade za izbor Ivana Turudića za glavnog držanog odvjetnika naglasivši kako je riječ o osobi koja je gorljivi pristaša “Lexa AP”, kako su u javnosti nazvane izmjene Kaznenog zakona, te da je sklon tužbama protiv novinara.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon