HND OŠTRO PO BLAŽENKI

Tekst: HND

Foto: MZO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je u emisiji Hrvatske televizije “Nedjeljom u 2” emitiranoj 23. lipnja 2019. pokušala obezvrijediti rad portala Srednja.hr i novinarke Dore Kršul svodeći ga na prenošenje Facebook-komentara. Riječ je o nagrađivanoj istraživačkoj novinarki iz sektora obrazovanja, a ministrica napad nije potkrijepila nikakvim argumentima na koje se u istoj emisiji pozvala.

Posao novinara je da postavljaju pitanja, a posao ministara je da na njih odgovaraju, čak i kada su postavljena pitanja za njih neugodna.

Istup ministrice Divjak primjer je nedopustivog odnosa državnih dužnosnika koji s pozicije moći omalovažavaju novinare i šire neistine o njihovom načinu rada. Dora Kršul je novinarka koja iznimno kvalitetno prati i kritički propituje područje odgoja i obrazovanja. Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske stoga istup ministrice Divjak smatraju krajnje neprimjerenim pokušajem difamiranja i tutorstva vlasti nad kritičnim novinarima i medijima.

Za Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva:  Sindikat novinara Hrvatske:

Hrvoje Zovko                                                                Maja Sever

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon