HLADNI VIKEND U ZNAKU VELIKOG BROJA POŽARA

Tekst: Anita Čolak

Foto: HVZ

Hladnije vrijeme i vrhunac sezone grijanje donose mnoštvo posla za vatrogasce, što je nažalost dokazao i protekli vikend. Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zaprimilo je veći broj informacija o požarima objekata u nekoliko županija.

Već u petak u večernjim satima zabilježena su dva požara krovišta u Zagrebu. Tijekom vikenda zagrebački vatrogasci su intervenirali na čak 7 požara dimnjaka. Jedan požar dimnjaka su gasili i dubrovački vatrogasci.

U subotu je Javna vatrogasna postrojba Vinkovci ugasila požar na obiteljskoj kući u Vinkovcima. Ukupna opožarena površina (krovište i ostale prostorije u objektu) iznosi oko 250 m².

U Dinjevcu kod Pitomače požarom je zahvaćen gospodarski objekt površine oko 200 m² te krovište kuće. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD-a Pitomača, Dinjevac i Kladare.

Javna vatrogasna postrojba Sisak zaprimila je u subotu dojavu o požaru kuće u Donjem Komarevu kod Siska. Kuća je većim dijelom opožarena, a gašenje je bilo otežano s obzirom da se radi o objektu koji je teško oštećen u potresu te je označen crvenom naljepnicom. Ovaj događaj bi trebao poslužiti kao upozorenje građanima da požari ili druge vrsta intervencija nisu predstava te da na njima postoji realna opasnost za sve osobe koje se nalaze u blizini.

U nedjelju su vatrogasci iz Zagorske JVP i DVD-a Tuhelj gasili kuću u Trstenom kod Tuhelja. U Slavonkom Brodu je uslijed curenja plina iz plinske boce te loženja otvorene vatre u ložištu peći na kruta goriva, došlo do eksplozije plinske smjese u obiteljskoj kući. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 4 vatrogasca sa 1 vatrogasnim vozilom iz JVP Slavonski Brod.

JVP Labin je u nedjelju zaprimio dojavu o požaru krovišta stambene zgrade na lokaciji Labin, Titov trg. Požar je zahvatio krovište zgrade i tri stana, od kojih su dva u potpunosti zahvaćena požarom, a treći jednim dijelom. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci JVP Labin. Tijekom noći na požarištu je dežurala JVP Labin s 2 vatrogasca i 1 vozilom.

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, zbog hladnijeg vremena te povećane opasnosti od izbijanja požara, glavni vatrogasni zapovjednik izdao je naputak i upozorenje vatrogascima da osiguraju pojačane ophodnje po svim kontejnerskim naseljima, a poglavito na području općina Majur, Donji Kukuruzari, gradova Gline, Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon