HKD PREDSTAVLJA SUVREMENE PLESNE PREDSTAVE U VR TEHNICI

Tekst: Ana Bernard

Foto: HKD

Za sve ljubitelje suvremenog plesa, ali i one koji žele biti prvi u budućnosti Hrvatski kulturni dom (HKD) na Sušaku svojim posjetiteljima krajem ožujka 2021. nudi jedno posve novo iskustvo – po prvi put u Hrvatskoj, a moguće i Europi, HKD donosi predstave snimljene tehnikom virtualne stvarnosti (VR), koju će gledatelji moći doživjeti posredstvom VR naočala.

Riječ je o plesnim predstavama Babae u subotu 27. ožujka i The Lion’s Den u ponedjeljak 29. ožujka 2021. godine. Obje su predstave snimljene u sklopu projekta Springback Ringside plesne mreže Aerowaves čiji je član i HKD.

Projekt istražuje načine dokumentiranja predstava tehnikom koja omogućuje svakom posjetitelju da uvijek ima najbolje mjesto u gledalištu i da predstavu doživi u potpunosti, sjedeći skoro na dohvat izvođača. Nakon snimanja predstava u Rijeci,  Pragu i Londonu, i testnog prikazivanja u Ljubljani, Riječka publika prva dobiva priliku da pogleda dvije od Springback Ringside predstava.

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti online pute internetske platforme mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu te sat vremena prije početka predstava na blagajni HKD-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon