HID: ŽIDOVSKI OTPOR U HOLOKAUSTU

Tekst: HID

Foto: HRT

Nakon zastoja u djelovanju izazvanog potresom i pandemijom koronavirusa Hrvatsko-izraelsko društvo (HID) ponovo počinje s radom. Prvi postpandemijski skup u HID-u obilježiti će predavanje prof. dr. Gorana Hutineca s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu „Židovski otpor u Holokaustu”. Predavanje će se održati 22. lipnja 2021. u Radićevoj 26 u Zagrebu povodom Dana antifašističke borbe u Republici Hrvatskoj. Prof. Hutinec se u svome radu osobito posvećuje povijesti židovske zajednice u Hrvatskoj. Naime, ova tema je bitan temelj za upoznavanje europske povijesti židovskog otpora nacizmu i njegovim suradnicima.

Osim prof. Hutineca temu večeri će obogatiti recitalima glumac Anđelko Petric te kratki film o Theodoru Meiru Bikelu – velikom čuvaru jidiš glazbene tradicije. HID ovim otvara obnovljenu sezonu društvenih događanja u okviru skraćenog programa od samo šest događanja do kraja ove kalendarske godine uz trenutno poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon