HID: PROMOCIJA MONOGRAFIJE O ARHITEKTURI SINAGOGA U HRVATSKOJ

Tekst: J. K.

Foto: HID

Hrvatsko-izraelsko društvo (HID) u okviru  programa djelovanja će u ponedjeljak, 13. rujna 2021. održati promociju monografije „Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj – Odabrani tekstovi” autora prof. dr. sc. Zlatka Karača izdane u sunakladi Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Promocija knjige će se održati u Europskom domu, Jurišićeva 1/I u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti doc. dr. sc. Alen Žunić, urednik knjige, zatim prof. dr. sc. Zlatko Jurić, recenzent knjige te autor. Uvodnim riječima prisutnima će se obratiti predsjednica HID-a, mr. sc. Julija Koš.

Podsjetimo, sinagoge su nesumnjivo najslabije istraženi i gotovo nepoznati segment hrvatske arhitektonske i umjetničke baštine, pri tome i gotovo posve uništen u pogromu holokausta, ali i kasnije tijekom poslijeratnog vremena. Stoga je istraživanje povijesti i arhitektonskih osobitosti ove skupine građevina zadatak od osobite znanstvene vrijednosti, pri tome i od važnosti za afirmaciju multikulturalnih i multikonfesionalnih tema vezanih za hrvatske prostore.

Radi zaštite od širenje koronavirusa, tijekom cijelog događaja obvezno je za sve sudionike nošenje zaštitne maske za lice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon