HGZ USKORO SPREMAN ZA PUBLIKU I MANIFESTACIJE

Tekst: N. Mesarić/B. Dobrijević

Foto: Z. Ferina

Iako je potres u Zagrebu teško oštetio zgradu Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ) a korona zaustavila programe, HGZ je najavio skori završetak radova na hitnoj sanaciji te pritom pokazao senzacionalne povijesne oslike koji su se otkrili na zidovima oštećenim od potresa, čiji je jedan od autora Johannes Clausen, suradnik Hermanna Bolléa.

Naime, radove na hitnoj sanaciji HGZ je započeo ubrzo nakon potresa zahvaljujući spremnosti projektanta i izvođača unatoč saznaju da je financijsko stanje HGZ iznimno loše uzrokovano pandemijom korone. U međuvremenu je ravnateljstvo HGZ-a pokrenulo opsežnu donatorsku kampanju u koju su se uključile brojne privatne i pravne osobe te iznimno veliki broj umjetnika koji su do sada je prikupili 334.610 kn budući su troškovi sanacije procijenjeni na 800 tisuća kn. Zgrada HGZ-a je već sada sigurna za odvijanje kulturnih programa i manifestacija, a slijedi i cjelovita obnova. Ministarstvo kulture će u skladu s mogućnostima financijski poduprijeti obnovu HGZ-a s tradicijom od gotovo 200 godina – važnog za kontinuitet hrvatske kulturne i glazbene umjetnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon