HGZ: KONCERT GUDAČKOG KVARTETA VORTEX STRINGS

Tekst: N. Mesarić

Foto: A. Dujam

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak, 22. travnja 2021. u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic sa zanimljivim crossover programom. Gudački kvartet čine četiri vrhunske glazbenice – Ana Dražinić i Ivana Duvnjak Akamatsu na violinama, Iva Štefančić na violi i Ana Gjud na violončelu. Kvartet je osnovan 2016. godine i ima iza sebe ima velik broj nastupa i studijskih snimanja.

Na programu koncerta su skladatelji poput Astora Piazzolle i Ennia Morriconea te legendarne pjesme koje su izvodili Frank Sinatra, Celine Dion, Elvis Presley, Beatlesi, The Mambo King i mnoge druge, a posebna gošća je mlada vokalistica Nela Đinđić.

Koncert Beyond classic prvi je od dva koncerta koji će se ove sezone održati u Hrvatskom glazbenom zavodu provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon