HDZ-OVA PRVOSTUPNICA MARKETINGA I KOMUNIKACIJA O SUSPEKTNIM POSVAJANJIMA IZ KONGA

Tekst: F. R.

Foto: MHB

Povodom suspektnih posvajanje djece u afričkom Kongu koji je posljednjih tjedana postao glavna politička tema u Hrvatskoj, iako je ignoriraju ili opstruiraju glavni hrvatski mediji uključujući i HINA-u, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić izjavila je u četvrtak,  5. siječnja 2023. da se radi o četiri hrvatska para od kojih su dva para u registru posvojitelja nadležnih centara za socijalnu skrb. Osim toga, navela je da Reuplika Kongo nije potpisnica Haške konvencije kada se radi o međunarodnim posvojenjima pa u tom dijelu nadležni centar za socijalnu skrb nije postupao jer se komuniciralo direktno s državom Kongo.

“Mi kao resorno ministarstvo utvrđujemo podatke kako bi se razjasnila cijela situacija, ali i spriječilo slične situacije”, izjavila je slavodobitno Mađerić.

Osim toga, Mađerić je sve posvojitelje pozvala da se jave nadležnim centrima za socijalnu skrb za stručnu pomoć prilikom posvojenja djece, kako u Hrvatskoj tako i u međunarodnim posvojenjima.

Tko je Margareta Mađerić (ex Kosec) moguće je saznati iz članka, odnosno pisma upućenog premijeru Andreju Plenkoviću, objavljenog na internetskim stranicama našeg portala 6. travnja 2022. godine pod nazivom “POLITIČKA KARIJERA MARGARETE MAĐERIĆ IZGRAĐENA JE NA NEZAKONITOSTIMA, PREVARI I LAŽIMA”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon