GRAD HANAU OZNAČIO DUGINIM BOJAMA PARKING MJESTA ZA MIGRANTE I PRIPADNIKE LGBTQ POPULACIJE

Tekst: Panopticum

Foto: WION

Prema pisanju Berliner Zeitunga lokalno parkiralište za automobile u gradiću Hanau u Njemačkoj ima nekoliko mjesta koja su osigurana za pripadnike LGBTQ populacije i za migrante. Naime, iako je običajeno da su u svim javnim garažama diljem svijeta označena parking mjesta za invalide, trudnice ili obitelji, prema vijestima iz Hanaua sada ondje imaju savim nova obilježja na mjestima za automobile.

Podsjetimo, gradić Hanau smješten je istočno od Frankfurta i dugo vremena se smatrao gradom različitosti u Njemačkoj, a njegovo stanovništvo je već bilo etnički raznoliko prije početka velike migrantske krize 2015. godine.

Kako navode lokalni mediji, nakon što su u Hanau migrantsko-LGBTQ parking mjesta svečano otvorena i iako će kamere s video nadzorom nadgledati javno parkiralište još uvijek nije jasno kako lokalne vlasti namjeravaju nadgledavati jesu li ljudi koji parkiraju na tim parkirnim mjestima dio LGBTQ zajednice ili migranti.

Zanimljivo, prostor označenih parking mjesta za LGBTQ i migrante označen je duginim bojama, odnosno šarenim simbolima za različitost i toleranciju. Prilikom svečanog otvaranja obojanih migranstko-LGBTQ parkirnih mjesta vlasti Hanaua su izjavile kako je povlašteno parkiralište označeno u cilju da pomogne ljudima koji osjećaju posebnu potrebu za zaštitom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon