HAMASOVI NAPADI POKRENULI VELIKU MOBILIZACIJU IZRAELSKE VOJSKE

Tekst: B. Dobrijević

Foto: TV7

Naoružane palestinske grupe Hamas i Islamski džihad ispalili su u utorak, 11. svibnja 2021. iz Pojasa Gaze stotine raketa na Izrael. Eskalacija nasilja najgora je u Jeruzalemu od 2017. godine, a Hamas je lansirao brojne rakete na Tel Aviv i njegova predgrađa u odgovoru na izraelski zračni napad na rezidencijalne dijelove u Gazi.

U posljednjem raketnom napadu na južni izraelski grad Ashkelon poginule su dvije žene. Kako prenose izraelski mediji, povodom toga je izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio da će Hamas platiti visoku cijenu zbog raketnog napada.

Nadalje, načelnik štaba Izraelskih obrambenih snaga Aviv Kohavi je izjavio da je izraelska vojska proteklih dana izvela zračne udare na više od 500 ciljeva, te da je vojska Države Izrael spremna za širi sukob s Hamasom. Osim Kohavija, i izraelski ministar odbrane Benny Gantz napomenuo je u izjavi za medije da Izrael ima još mnogo Hamasovih meta koje može pogoditi na području Gaze.

Video prilog izraelske televizije emitiran na kanalu postaje TV7 s posljednjim vijestima donosimo u prilogu teksta.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon