HAKOM ZBOG KORONE ODGODIO UVOĐENJE DVB-T2 SIGNALA

Tekst: HAKOM

Foto: L. Hoffmann

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog mjera suzbijanja epidemije koronavirusa odgodila je krajnji rok prestanka odašiljanja televizijskih signala u sustavu DVB-T/MPEG-2 i potpuni prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC za najmanje 6 mjeseci.

Odluku o odgodi agencija je donijela jer je neizvjesno koliko dugo će epidemiološke mjere trajati, a napominju i da će borba protiv zaraze u Hrvatskoj i svijetu znatno utjecati na raspoloživost i dostupnost prijamnika hrvatskom stanovništvu, dok je sada najvažnije osigurati neprekinuto informiranje svih stanovnika, kao i provođenje nastave za sve učenike putem televizijskih programa.

Kako navode, svi stanovnici Hrvatske moći će nastaviti pratiti televizijske programe putem postojeće opreme koju trenutačno koriste najmanje do novog datuma prelaska, koji neće biti prije kraja studenoga ili početka prosinca 2020. O točnom novom datumu prelaska javnost će biti pravovremeno obaviještena.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon