GRLIĆ RADMAN ZATRAŽIO PODRŠKU ITALIJE I VATIKANA ZA SCHENGEN

Tekst: M. Š.

Foto: www.vaticannews.va

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman boravio je u dvodnevnom – 12. i 13. studenoga 2019. godine,  službenom posjetu Talijanskoj Republici i Svetoj Stolici.

Ministar  Grlić Radman se u utorak, 12. studenoga 2019. godine sastao s ministrom za europske poslove u Vladi Talijanske Republike Vincenzom Amendolom. U razgovoru su potvrđeni vrlo dobri susjedski odnosi, a talijanska je strana dala punu podršku hrvatskom ulasku u Schengen te pridruživanju eurozoni i OECD-u.

Drugog dana službenog posjeta, 13. studenoga 2019. godine, ministra je u audijenciju primio Sveti Otac Papa Franjo, a susreo se u pratnji hrvatskog veleposlanika u Vatikanu i s tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom. Na sastanku su istaknuti tradicionalno odlični odnosi Hrvatske i Svete Stolice, koji su utemeljeni na povijesnom partnerstvu i međusobnom razumijevanju. Ministar je upoznao tajnika Gallaghera s temama i aktivnostima koje Hrvatska planira poduzeti za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovini sljedeće godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon