GRLIĆ RADMAN NAKON DERNEKA U BIH U SLUŽBENOJ POSJETI MAĐARSKOJ

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Hungary today

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman boravio je u srijedu, 25. kolovoza 2021. godine, u posjetu Budimpešti gdje se sastao s mađarskim ministrom vanjskih poslova i trgovine Péterom Szijjártom. Tom prilikom ministri su razmijenili mišljenja o bilateralnim temama, poput jačanja prekogranične i gospodarske suradnje, ali i globalnih poput aktualnih izazova u Afganistanu i migracija. Nastavno na izdašne donacije Mađarske za Sisačko-moslavačku županiju nakon potresa, ministar Grlić Radman zahvalio je Mađarskoj što je ugostila djecu s područja pogođenih potresom na jezeru Velence.

Osim toga, sugovornici su izrazili zadovoljstvo što se cijelo vrijeme unatoč restrikcijama zgog pandemije koronavirusa, uspio održati redoviti politički dijalog na svim razinama. A ono važnije, pandemija Covid-19 nije imala znatan negativan učinak ni na gospodarske odnose, što je vidljivo po stabilnom trendu robne razmjene. Jednako tako, ministri su istaknuli važnost snaženja prekogranične suradnje, kako bi dodatno potaknuli stanovnike s obje strane granice na održivo rješavanje zajedničkih izazova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon