GRAFOLOŠKI VJEŠTACI POTAPAJU SAUCHU

Tekst: B. D.

Foto: HINA

U utorak, 26. svibnja 2020. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu je nastavljeno suđenje bivšem predstojniku premijerova kabineta u Vladi Zorana Milanovića, Tomislavu Sauchi i tajnici Sandri Zeljko u aferi “Dnevnice”. Nakon što su na zadnjm ročištu ispitani vještaci grafolozi, Sauchina obrana je iznijela niz primjedbi na njihov nalaz i svjedočenje. Naime, Saucha poriče da je sudjelovao u inkriminiranim radnjama. Međutim, jedan od ključnih dokaza USKOK-ove optužbe je nalaz grafoloških vještaka koji su ustanovili da je većinu spornih putnih naloga potpisao, odnosno parafirao upravo Saucha.

Suđenje se nastavlja sljedećega tjedna saslušanjem trojice vještaka grafologa iz MUP-ova Centra za kriminalistička istraživanja, koji su izradili prvi, za Sauchu nepovoljni nalaz koji ga vrlo ozbiljno tereti.

Da podsjetimo, USKOK Sauchu optužnicom tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko. Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku istrage bila krunska svjedokinja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon