GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN OMOGUČIO U VRIJEME KORONE VIRTUALNE RAZGLEDE

Tekst: I. H. L.

Foto: GMV

Gradski muzej Varaždin omogućio je, u vrijeme kada su zbog epidemije koronavirusa izložbeni prostori zatvoreni, virtualnu šetnju varaždinskom utvrdom Stari grad putem Vodiča kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela muzeja.Vodič kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela Gradskog muzeja Varaždin može se pronaći na službenim internetskim stranicama muzeja.

Vodič je objavljen krajem 2018. godine, s uvrštenim pregledom povijesti utvrde i razvoja muzeoloških cjelina, opisima izložaka i nizom popratnih slikovnih priloga. Autorica stručne koncepcije je muzejska savjetnica u GMV-u Ljerka Šimunić, a u realizaciji je sudjelovalo i više suradnika. Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela oduvijek je odredište brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, a tradicionalno ga u Noći muzeja već godinama u samo nekoliko sati razgleda i po nekoliko tisuća ljudi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon