GRADONAČELNIK PULE POTJERAO CAJKE IZ ISTRE

Tekst: Panopticum

Foto: Nova Tv

Kako prenosi Glas Istre u izdanju od 23. veljače 2023., gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert cajki koji je trebao biti održan 25. ožujka 2023. u pulskom Domu sportova jer “želi čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule”.

Prema najavama, na pulskom cajkaškom koncertu u ožujku 2023. su trebala nastupiti zanimljiva imena – Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, a koncert je organizirala promocija “Hiljadarka”, koja je za tu priliku s gradskom tvrtkom “Pula sport” već dogovorila zakup dvorane za 25. ožujka 2023. Međutim, kada su za koncert saznale gradske vlasti u Puli, sve je otkazano.

Navodno je odaziv na koncert bio jako dobar budući je do trenutka otkaza bilo rasprodano oko 85 posto, odnosno 2.947  ulaznica, izjavlju iz “Hiljadarke”, udruge koja je trebala organizirati turbo-dernek u Puli, dodavši da se koncert cajki premješta u Osijek. Kako će na sve to reagirati gradske vlasti u Osijeku, zasad ostaje nepoznato.

Podsjetimo, Pula je trenutno europski hotspot za koncerte. Za razliku od onih koji Istru i Pulu pokušavaju gurnuti koncertima cajki natrag u balkansko blato, “Ljeto 2023. u Areni” donosi izvođače svjetskog ranga  poput Robbie Williamsa, Imagine Dragons, Erosa Ramazottija, Florence and the Machine… Koliko to znači za Pulu kao povijesno-kulturnu i turističku destinaciju, najbolje će ocijeniti svi oni koji će posjetiti Pulu i ljetovati ove godine u Istri, a i šire.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon