GRADONAČELNIK KARLOVCA NA DAN BESKUĆNIKA POSJETIO NJIHOV CENTAR NA GAZI

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Karlovac

Povodom obilježavanja Svjetskog dana beskućnika, u nedjelju 10. listopada 2021. gradonačelnik Karlovca Damir Mandić posjetio je u pratnji svoje zamjenice Andreje Navijalić karlovački Centar za beskućnike na Gazi. Uz prigodan poklon kao znak ljudske pažnje, u okviru posjeta gradonačelnik Mandić zadržao se u kraćem razgovoru sa štićenicima Centra s naglaskom kako je briga o najugroženijima obveza cijelog društva. Osim toga, karlovački gradonačelnik je istaknuo kako je Centar na Gazi jedan od rijetkih primjera koji o beskućnicima brine na višoj razini od one osnovne – osiguravanja smještaja i obroka, napomenuvši pritom kako sudbina beskućništva može snaći bilo koga te da su i osobe bez doma dio karlovačke zajednice.

Podsjetimo, Sklonište za beskućnike u Karlovcu postoji od 2006. godine kada su Zajednica udruga HVIDR-a Karlovačke županije i Udruga HVIDR-a Karlovac započele s projektom Prihvatilište za beskućnike, uz pomoć Grada Karlovca. Od 2012. godine sklonište djeluje u sklopu civilne Udruge Milosrđe – Centar za beskućnike i brine za oko 30-tak svojih štićenika. Naime, Grad Karlovac već dugi niz godina nastoji svima koji su se našli u situaciji beskućnišva pomoći ne samo smještajem već i drugim aktivnostima kako bi mogli dostojanstveno živjeti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon