GRAĐEVINSKA BARUNICA IZ GUNJE ZAPREPAŠTENA POSTUPCIMA BANDIĆA

Tekst: R. F.

Foto: R1

Predsjednica Kluba zagrebačkih gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš u četvrtak, 6. veljače 2020. je izjavila medijima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini da je u Zagrebu sve moguće jer Milan Bandić može što hoće. Istovremeno dok se Mrak Taritaš postavlja kao moralna vertikala u odnosu na GUP i gradonačelnika Milana Bandića, treba se prisjetiti na njezinu ulogu u spornoj ognovi poplavljene Gunje i promjenama GUP-a prije više godina, koje joj nikako ne idu u prilog.

Da podsjetimo, 2003.  godine Mrak Taritaš obnašala je dužnost pročelnice Zavoda planiranje i razvoj grada Zagreba te je u toj funkciji potpisala ispravak u GUP-u o odluci uređenja projekta Savska-Vukovarska, odnosno Hoto poslovnog tornja. Radilo se o izmjenama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba, za koje se teretio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Za taj ju je postupak još 2004., kada je bila na ministarskoj funkciji, prozvao Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Nadalje, Anku Mrak Taritaš opterećuju i brojne druge afere, a jedna od njih odnosi se na dug koji je njezin suprug imao prema tvrtki koja im je obnovila stan u centru Zagreba. Osim toga, bila je glavna zvijezda građevinskog korupcijskog skandala u obnovi poplavljene Gunje koju su uz medije, zasad, neuspješno istaživali MUP, SOA i druge institucije Republike Hrvatske. Naš portal već je otprije pisao o tom skandalu u tekstu pod nazivom “Građevinska barunica iz Malinske”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon