GRAĐANI HRVATSKE IGNORIRALI IZBORE ZA VIŠEGODIŠNJI POLITIČKI EUROJACKPOT U BRUXELLESU

Tekst: Panopticum

Foto: Dnevnik

Prema objavljenim rezultatima europskih izbora koji su se održali u nedjelju, 9. lipnja 2024. u Hrvatskoj, a na kojima je zabilježena vrlo slaba izlaznost, HDZ je osvojio 6 mandata, SDP 4 mandata, DP 1 mandat te Možemo također 1 mandat. Na EU izborima je zabilježena aktivnost od samo 21,5% građana Hrvatske, dok nije glasalo čak preko 78% evidentiranih birača.

U takvim okolnostima vrlo niske izlaznosti u HDZ-u je Andrej Plenković dobio najviše glasova, no on ne ide u EP, već umjesto njega putuje sedma na listi, Sunčana Glavak. Iz Možemo je najviše preferencijalnih glasova dobila „brzometka“ Ivana Kekin, no u EP na managersku plaću odlazi Gordan Bosanac. Posebnu priču predstavlja politički dilentatizam u obliku predstavnika DP-a i nekadašnjeg savjetnika Ive Josipovića koji je poruku o svehrvatskoj brizi za malog čovjeka u prestolnici EU poslao tijekom izborne noći iz skupocijenog Ferrarija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon