GRAD ZAGREB ZAPOČEO S ISPLATAMA RODITELJIMA ODGOJITELJIMA

Tekst: R. F.

Foto: Grad Zagreb

Ured za demografiju Grada Zagreba obavjestio je u srijedu, 23. lipnja 2021. putem svojim službenih internetskih stranica kako je započela isplata korisnicima novčane pomoći za roditelja odgojitelja, a prema obavijesti Gradskog ureda za financije.

Da podsjetimo, 15. svibnja 2018. godine stupila je na snagu Odluka o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja. Navedenom Odlukom uređeni su uvjeti, način i postupak ostvarivanja novčane pomoći za roditelja odgojitelja koju osigurava Grad Zagreb, u skladu sa svojom pronatalitetnom politikom. Pod pojmom „roditelj odgojitelj“ smatra se majka ili otac djeteta, udomitelj ili druga osoba kojoj je dijete, temeljem kojeg ostvaruje novčanu pomoć, povjereno na brigu i odgoj odlukom nadležnog tijela, a koja u zajedničkom kućanstvu živi s najmanje troje djece, od kojih najmlađe dijete još nije polaznik osnovnoškolskog programa obrazovanja, a najstarije dijete u trenutku podnošenja zahtjeva nije starije od dvadeset i šest godina života te koja ispunjava i ostale uvjete koji su propisani odredbama Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja. Detaljne informacije o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja mogu se pronaći OVDJE.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon