GRAD ZAGREB POČEO S BESPLATNOM PODJELOM ZAŠTITINIH MASKI

Tekst: R. F.

Foto: Grad Zagreb

Temeljem posljednih uputa Nacionalnog stožera CZ koje su stupile na snagu u četvrtak, 25. lipnja 2020., a u svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19 u javnom prijevozu, Grad Zagreb krenuo je među prvima u Hrvatskoj s podjelom besplatnih zaštitnih maski.

Zaštitne maske, i to dvije po osobi se svakodnevno mogu preuzeti od 08 do 20 sati na sljedećim lokacijama:
· 218 mjesnih odbora Grada Zagreba – Osobama starijim od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području Mjesnog odbora, a što se dokazuje osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom,
· Lokacije Crvenog križa: Ilica 223 i Siget 18a – Korisnici javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.
Također, po dvije zaštitne maske će se, od 26. lipnja 2020., podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba i to na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13.30 sati na adresama Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6.

Inače, za sve one koji žele medicinsku masku napraviti sami internetom i društvenim mrežama kruže video uradci o samostalnoj izradi zaštitinih maski, a jedan od njih koji na praktičan način u nekoliko poteza prikazuje kako napraviti zamjensku masku za lice donosimo u kraćem video prilogu u nastavku teksta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon