GRAD PRELOG DOMAĆIN SAMOSTALNE IZLOŽBE “UNUTARNJI PEJSAŽI” LUCIJE MARIN

Tekst: S. Š. Š.

Foto: M. C. I.

U petak 13. listopada 2023. u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga otvara se samostalna izložba „Unutarnji pejzaži“ akademske umjetnice Lucije Marin. Riječ je o posve novom ciklusu radova nastalih u posljednjih nekoliko mjeseci i izvedenih u tehnici akrila na platnu i akrilnom papiru uz ručni vez kojim autorica „ispisuje“ svoju poeziju. Izložba ostaje otvorena do 6. studenog 2023. godine.

U recentnom ciklusu „Unutarnji pejzaži“ magistra kiparstva Lucija Marin odmiče se od svog primarnog medija – skulpture te oblikuje seriju slika nastalih tijekom 2023. godine pod utjecajem, kako sama kaže, apstraktnog ekspresionističkog stila prvenstveno vođena stvaralačkim postulatom fluxusa koji govori o međuovisnosti umjetnosti i života, autora i djela. Izraziti misao, stanje ili osjećaj putem teksta izvezenog koncem i vunom na površini platna čiju podlogu čini slučajnost vodene koloristične mrlje otvara prostor za kontemplaciju, ali i omogućava neposredni uvid u unutarnji svijet autorice. Upotrijebljene akrilne boje zbog dodatka flow aid-a djeluju poput akvarela, ali zadržavaju izdržljivost akrilnih boja. Ciklus „Unutarnji pejzaži“ sastoji se od slika većih dimenzija izvedenih na sirovom nerazapetom pamučnom slikarskom platnu te djela intimnijeg formata na akvarelnom papiru.

Lucija Marin rođena je 1995. godine u Zagrebu. Diplomirala je Kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te se primarno izražava kroz kiparstvo. Kroz svoje radove, umjetnica propituje utjecaj konzumerizma na okoliš te problem odnosa između tradicije, kulture i zagađenja prirode. Izlagala je na više od 40 zajedničkih te na 6 samostalnih izložbi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon