GOSPODARSKI KRIMINAL ILI UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT

Tekst; B. D.

Foto: NL

Policijska uprava primorsko-goranska sumnjiči šestero ljudi za gospodarski kriminal, odnosno nezakonito pogodovanje stranoj tvrtki kod dobivanja angažmana na projektu EPK Rijeka 2020. Osumnjičenici su zaposlenici zaduženi za provedbu projekta Europska prijestolnica kulture Rijeke 2020, a tvrtka kojoj se pogodovalo je Studio Berar rental iz Srbije.

Prema zasad neslužbenim izvorima, kaznena prijava se odnosi na natječaj za najam pozornice s krovom i audiovizualne opreme za program službenog otvorenja ‘Rijeka – EPK’. Taj je posao bio vrijedan 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Povjerenstvo je odabralo tvrtku Studio Berar rental iz Novog Sada. No poslije se ispostavilo da srbijanska tvrtka nije priložila potvrdu da nema poreznih dugova u Hrvatskoj. Iz Akcije mladih su napomenuli da se već dugo događaju negativne stvari u riječkoj kulturi i da se “netko očigledno jako dobro zeza s javnim novcem”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon