GOOGLE UVEO VIRTUALNU BRAJEVU TIPKOVNICU NA ANDROID UREĐAJIMA

Tekst: Panopticum

Foto: Google/NYT

Kako bi što više olakšali korištenje svojih aplikacija i sustava slijepim i slabovidnim osobama diljem svijeta Google je odlučio pružiti podršku za virtualnu Brajevu tipkovnicu. Virtualna Brajeva tipkovnica dodatak je na već postojeću Googleovu uslugu Braille Back koja omogućuje pristupačnost Android sustavu, a pomoću virtualne Brajeve tipkovnice slijepima i slabovidnima će se olakšati korištenje društvenih mreža, pisanje SMS-a i e-mailova. Za početak virtualna tipkovnica podržavat će prvi i drugi nivo engleskog jezika uz mogućnost dodavanja drugih jezika, uz opciju isključivanja tipkovnice kada ona nije potrebna. Tipkovnicu će podržavati uređaji koji koriste Android 5.0 sustav ili neki noviji Android sustav.

Podsjetimo, Univerzalna Brajeva tipkovnica – (Universal Braille Keyboard) je novi inovativni računalni proizvod namijenjen onima koji se opismenjuju na Brajevom pismu, ili onima koji ne poznaju sustav slijepog tipkanja – (daktilografiju), ili jednostavno onima koji žele na računalnoj tastaturi pisati kao na Brajevom pisaćem stroju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon