GODIŠNJI ODMOR U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI NA UGLJANU – NOVA USLUGA U PONUDI HRVATSKOG TURIZMA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Povodom inicijative Ministarstva zdravstva RH kojom se potiče domaće zdravstvene ustanove da pokrenu djelatnost zdravstvenog turizma, Psihijatrijska bolnica Ugljan (PBU) proširit će bolničku djelatnost na djelatnost zdravstvenog turizma i djelatnost telemedicine kako bi, osim usluga zdravstvene skrbi financirane preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), mogla pružati i usluge zdravstvenog turizma na tržištu u vlastitim prostorima. Slučajno ili ne, navedena vijest objavljena je u lokalnoj zajednici Zadarske županije na dan 1. travnja 2022. ali informacija ne predstavlja prvoaprilsku šalu.

Preciznije, Psihijatrijska bolnica Ugljan namjerava na nekretnini u svom vlasništvu osnovati pravo građenja s domaćim ili stranim partnerom, što će dodatno omogućiti širenje pružanja zdravstvenih usluga. U praksi to znači da bi budući poslovni partner bolnice na Ugljanu bio dužan izgraditi nove objekte te prodati turistički paket usluga klijentima u vidu pansionskog smještaja s liječenjem i rehabilitacijom, dok bi Psihijatrijska bolnica Ugljan bila zadužena za pružanje zdravstvenog dijela usluge.

Da podsjetimo, Psihijatrijska bolnica Ugljan smještena je na jednom od najljepših dalmatinskih otoka u predvorju Nacionalnog parka Kornati, u istoimenom mjestu otoka Ugljana a ukupna površina bolnice s pripadajućim zemljištem iznosi povećih 141.648 m2. Medicinski odjeli rade u tri smjene tijekom 24 sata. Psihijatrijska bolnica Ugljan paviljonskog je tipa i u 6 samostojećih objekata smješteno je 12 odjela i Dnevna bolnica.

U PBU navode kako će svi uvjeti koje će budući poslovni partner morati ispuniti biti detaljno opisani u javnom natječaju kojeg će bolnica uskoro objaviti. Nadalje, u PBU očekuju da će razvoj nove turističko-psihijatrijske djelatnosti pozitivno utjecati na bolničke pacijente jer će bolnica dodatnim prihodima moći ostvariti i veća ulaganja u prostor i opremu koja se koristi u svrhu pružanja zdravstvene zaštite osiguranicima HZZO-a. Osim toga, u PBU navode kako će se nove turističko-psihijatrijske usluge pružati osobama s blažim psihičkim smetnjama nastalim kao posljedica njihovog stila i modernog načina života ali i osobama odnosno turistima s težim psihičkim problemima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon