GODIŠNJE IZVJEŠĆE IZRAELA O ANTISEMITIZMU

Tekst: B. D.

Foto: JPost

Godišnje izvješće izraelskog ministarstva za dijasporu na čijem je čelu ministar Naftali Bennett  govori o porastu antisemitskih napada u svijetu a predstavljen je u nedjelju, 27. siječnja 2019. godine na vijeću ministara u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta. Primjerice, u Francuskoj je u 2018. antisemitizam porastao za vrtoglavih 69 posto, a u Velikoj Britaniji dosegnuo povijesni rekord.

Prema tom izvješću 13 je židova ubijeno u 2018. u tri antisemitska napada, a riječ je o rekordnom broju od napada na židovsku zajednicu u Argentini 90-ih godina.

Izraelsko izvješće upozorava da raste broj antisemitskih napada koje su počinili neonacisti i bijeli rasisti. Autori izvješća također upozoravaju na porast broja napada na ulicama, ali i na društvenim mrežama gdje je 70 posto protuizraleskih ispada. Prilikom objave izvješća oglasio se i Centar Simon Wiesenthal iz Jeruzalema koji je izrazio zadovoljstvo nastavkom sudskih progona bivših nacista.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon