GODIŠNJA SKUPŠTINA NOVINARA IZ EU U ZAGREBU

Tekst: B. Dobrijević

Foto: EFJ/HND

Godišnja skupština Europske federacije novinara (EFJ) odžati će se u Zagrebu 8. i 9. listopada 2021. godine. Domaćini skupa, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ugostit će stotinjak uglednih novinara, predsjednika novinarskih organizacija i sindikata iz cijele Europe te brojne goste u Novinarskom domu u Zagrebu.

U fokusu ovogodišnjega godišnjeg skupa EFJ-a bit će progon novinara i novinarskih udruga u Bjelorusiji, zatim spašavanje novinara iz Afganistana te pritisci na medije na prostorima JI Europe. Osim glavnih tema, EFJ planira pozvati hrvatske vlasti da ozbiljnije shvate slobodu građana u pristupu besplatnim, neovisnim i etičnim informacijama.

Podsjetimo, Europska federacija novinara najveća je organizacija novinara u Europi, koja predstavlja više od 320.000 novinara okupljenih u 72 nacionalne organizacije iz 45 zemalja. Godišnje skupštine EFJ-a održavaju se svake godine u drugoj zemlji članici te federacije, s izuzetkom prošle godine, obilježene pandemijom Covid-19.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon