GODIŠNJA DODJELA NAGRADA ARHITEKATA I OTVORENJE IZLOŽBE U VILI ZAGORJE

Tekst: S. Rebšelj

Foto: Ured predsjednika

Povodom 60. godišnjice dodjeljivanja nagrade „Viktor Kovačić“ Udruženje hrvatskih arhitekata i Muzej suvremene umjetnosti, u suradnji s Uredom predsjednika Republike Hrvatske  organiziraju u subotu, 24. travnja, 2021. godine otvorenje Godišnje izložbe i dodjelu nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata u Vili Zagorje na Pantovčaku. Izložbu će otvoriti predsjednik Republike Zoran Milanović.

Program obuhvaća Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini, zatim izložbu Vila Zagorje – povijest zagrebačke „bele hiže na prekrižju“  te postav Južni salon: 2021. Program se održava u Uredu predsjednika Republike Hrvatske a izložba ostaje otvorena do 8. svibnja 2021. godine. Tijekom trajanja izložbe održavat će se jednosatni vođeni obilasci izložbi i Vile Zagorje. Naime, kroz program Udruženja hrvatskih arhitekata i Muzeja suvremene umjetnosti Ured predsjednika Republike istovremeno na jedinstven način otvara svoja vrata za javnost.

Podsjetimo, program Udruženja hrvatskih arhitekata i Muzeja suvremene umjetnosti ove se godine održava u Uredu predsjednika Republike Hrvatske jer je smješten u Vili Zagorje, iznimnom primjeru hrvatske arhitekture druge polovice 20. stoljeća nastalom u suradnji autora Vjenceslava Richtera i Kazimira Ostrogovića, a prema osnovnoj ideji Drage Iblera. Programom koji obuhvaća Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini, izložbu o arhitektonskoj povijesti Vile Zagorje i novi postav Južnog salona, taj jedinstveni modernistički ambijent, u kojem važnu ulogu zauzima i pejzažno-hortikulturna artikulacija okoliša, želi se približiti stručnoj, ali i široj javnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon