GLAVAŠ: PREDSJEDNIK VISOKOG KAZNENOG SUDA BIO JE GOST MAMIĆEVIH PLAVIH SALONA KAO I OSJEČKI SUCI

Tekst: B. Glavaš
Foto: RTL

IZJAVA ZA MEDIJE BRANIMIRA GLAVAŠA :

1. Željko Horvatović je sudac koji je u mojoj osuđujućoj prvostupanjskoj presudi od 8. svibnja 2009. naveo, kako je umjesto velikosrpske agresije na Hrvatsku do 15. siječnja 1992. u Hrvatskoj bio građanski rat!
2. Danas u medijima kao glavnu referencu Željku Horvatoviću navijački mediji ističu kako je On taj koji je osudio Glavaša. Potpuna laž! Željku Horvatoviću je prvostupanjsku presudu ukinuo (prvo) Ustavni sud RH, a nakon toga i Vrhovni sud RH, iz razloga što je protuustavna i nezakonita, a zbog čega mu je prije par godina propala kandidatura za sudca Vrhovnog suda RH!
3. Ponovljeno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem započelo je u ožujku 2017., a zadnjih, više od godinu dana do danas (dakle više od 4 godine), nije održano niti jedno ročište!
4. Budući je Željko Horvatović sada predsjednik Visokog kaznenog suda, javnost je dužna znati kako je za mene ta sudska trakavica stara 16 godina završena, jer će sudac Željko Horvatović odlučivati o mojoj eventualnoj novoj prvostupanjskoj presudi, i s razlogom se pitam što ja od takvog sudca i predsjednika VKS-a mogu očekivati, već da će učini sve ne bi li se potvrdila njegova neustavna i nezakonita presuda iz 2009. godine!
5. Zbog svega toga, sam odlučio da moja noga više neće kročiti na županijski sud u Zagrebu, a kao mogućnost Županijskom sudu u Zagrebu preostaje samo moje policijsko privođenje na zakazana ročišta, ili eventualno ponovno uhićenje i trpanje u zatvor u Hrvatskoj!
6. Sudac Željko Horvatović se jučer zgraža nad osječkim sudcima koji su bivali gosti u Plavim salonima Dinama, a osobno sam ga vidio kako je također i sam bio gost tih istih Mamićevih Plavih salona. Koja je razlika između njega i osječkih sudaca?
7. Tko je preuzeo vodstvo i funkciju predsjednika Visokog kaznenog suda u ovoj histeriji koja se vodi protiv pravosuđa zadnja dva mjeseca? Pametnom dosta!
U Zagrebu, 1. travnja 2021.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon