GEOLOŠKO-INTERPRETACIJSKA TOČKA ZVEČEVO U PARKU PRIRODE PAPUK

Tekst: Panopticum

Foto: PP Papuk

Prilikom provođenja međunarodnoga projekta Danube Geo Tour Park prirode Papuk izgradio je Geološko-interpretacijsku točku koja se nalazi na ulazu u naselje Novo Zvečevo s ciljem da na jednome mjestu vrlo slikovito prikažu geološku raznolikost zapadnoga dijela gore Papuk. Osim mogućnosti razgledanja originalnih primjeraka stijena te edukativnih ploča koje prikazuju kronologiju njihova nastanka, moguće je odmoriti se i predahnuti na za to uređenom prostoru te uživati u okolnom livadno-šumskom krajoliku.

Na geološko-interpretacijskoj točki nalazi se start kružnih biciklističkih staza br. 13 i 15. Prva od njih duga je 17,2 km. Ona svojom trasom ide u cijelosti šumskim makadamskim putem uz potoke Brzaju te završava na početnoj poziciji. Dužina druge biciklističke trase iznosi 19,6 km. Većim djelom se vozi makadamskim putem uz potoke Bistricu i Krajčinovicu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon