GEOLOŠKI DAN NA OTOKU RABU

Tekst: M. Šamanić

Foto: ProGEO-Hrvatska

U sklopu svibanjskih praznika, a kako bi turistima i lokalnim zaljubljenicima u prirodu, približila Geopark i brojne geološke zanimljivosti otoka Raba, Turistička zajednica Općine Lopar je u utorak 30. travnja 2019. organizirala Geo Day – besplatan razgled geotočaka uz stručno vođenje geologa iz udruge ProGEO-Hrvatska. Udruga ProGEO-Hrvatska iz Zagreba je autor projekta Geopark otok Rab.

U TZ Lopar vjeruju da će nakon dugogodišnjih geo-aktivnosti na otoku Rabu konačno doći i do službenog proglašenja otoka Raba Geoparkom, što bi doprinjelo još kvalitetnijem brendiranju turističke ponude budući su geološke i geomorfološke znamenitosti otoka, te njegova geološka građa i reljef, oduvijek bili prirodni temelj za razvoj flore i faune. Naime, na otoku Rabu je još 2005. godine započelo označavanje prvih geotočaka, a u ovom trenutku uz postojeću kartu Geoparka, moguće ih je pronaći stotinjak obilježenih, od toga samo u Loparu blizu pedeset.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon