GEOLOŠKE PODLOGE ZAGREBA ZA BUDUĆI METRO SUSTAV

Tekst: B. D.

Foto: S. F. B.

U sklopu prestižnog skupa – 15. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva koji su se održavali u Opatiji od 17. do 19. lipnja 2021. pažnju javnosti je privuklo zanimljivo predavanje s nazivom teme ‘Geološke podloge Zagreba za budući metro sustav’. Predavač je bio dr. sc. Stanislav Frančišković – Bilinski s IRB-a u Zagrebu a predavanje je održano u okviru sekcije ‘Korištenje podzemnog prostora’.

Naime, dok nova vlast i njeni politički anonimni sateliti, netom ustoličineni u Zagrebu zabavljaju javnost pričama o ‘rješenjima’ u vidu proširenja tramvajske mreže prosječne brzine 9 km/h i pritom misle da će se grad ‘urušiti i plivati’ ako se pokrene izgradnja metroa – dr. Frančišković – Bilinski i kolega dr. Davorin Kolić uspješno razbijaju znanstvenim putem sve predrasude.

Prema reakcijama sudionika u Opatiji predavanje o budućnosti zagrebačkog metroa je bilo jako dobro prihvaćeno. Dakle, struka je rekla svoje, a vidjeti ćemo hoće li politika slušati struku ili šarlatane, odnosno hoće li prevladati ozbiljni političari ili politikanti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon