GEOLOŠKA BAŠTINA OTOKA RABA U IZLOŽBENO-INFORMATIVNOM CENTRU

Tekst: R. F.

Foto: ProGEO

Unatoč pandemiji korone, početkom ljetne turističke sezone 2021. na otoku Rabu s radom je započeo i izložbeno-informativni centar Geopark Rab. Smješten u glavnom mjestu otoka svakodnevno nudi posjetiteljima predah i opuštanje uz projekciju slika o prirodnim bogatstvima i geološkoj baštini otoka Raba.

Naime, važan aspekt Geoparka Rab je informiranje i obrazovanje javnosti iz područja geologije i geoznanosti općenito, kao i upoznavanje otočana i njihovih gostiju s raznolikom geološkom baštinom Raba, mogućnostima njenog očuvanja i neškodljivog korištenja u razvoju geoturizma. Infocentar Geoparka na otoku Rabu je već više od desetak godina svakodnevno otvoren ljeti od lipnja do rujna uz nastojanje da vrata posjetiteljima ostanu otvorena tokom cijele godine.

Podsjetimo, uz brojne zanimljivosti iz geološke biblioteke posjetitelji izložbeno-informativnog centra svih uzrasta mogu upoznati geološku prošlost otoka Raba, zatim pregledati zanimljive fosile i stijene, zaviriti u mikrosvijet stijena, vidjeti kako nastaju planine i rasjedi, saznati kako je ovaj prostor izgledao prije više od 300 tisuća pa do više od 50 milijuna godina, te koje su životinje šetale ovim prostorima u geološkoj prošlosti. Osim toga, stručni voditelji uvesti će vas u geo-svijet s prezentacijom brojnih geoloških staza na otoku Rabu i dati vam korisne upute za obilazak.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon