GEOGRAFSKI PONEDJELJAK: PREDAVANJE O AVANTURISTIČKOM TURIZMU

Tekst: R. F.

Foto: PMF

Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) u Zagrebu u novoj godini najavljuje prvo predavanje u okviru Geografskog ponedjeljka kojeg će održati doc. dr. sc. Ivan Šulc 17. siječnja 2022. godine. Riječ je o izuzetno zanimljivoj temi koja se odnosi na avanturistički turizam.

Naime, avanturistički turizam uključuje putovanja s ciljem ostvarivanja novih doživljaja uz određeni rizik ili kontroliranu razinu opasnosti. Predstavlja selektivni oblik turizma koji dobiva sve veću popularnost kao osnovni ili dopunski motiv za putovanja u razdoblju postmodernog turizma koji se temelji na industriji doživljaja i želji turista da aktivno provedu svoj odmor, pretežno na otvorenom, u prirodi, kao suprotnost urbanom i sjedilačkom načinu života, posebno u vremenu pandemije bolesti Covid-19.

Predavanje će uključiti sljedeće podteme: pojam i definiciju avanturističkog turizma, zatim obilježja avanturističkog turizma i motivaciju turista,  oblike avanturističkog turizma,  profil turista i tržište, i aktivnosti u avanturističkom turizmu. Osim na fakultetu u Predavaonici 1, Marulićev trg 19/II u Zagrebu, predavanje se može pratiti i putem Zooma na sljedećoj poveznici – https://zoom.us/j/96028804213.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon