GEOGRAFSKI PONEDJELJAK: ANALIZA DEPOPULACIJE U HRVATSKOJ NA RAZLIČITIM PROSTORNIM RAZINAMA

Tekst: F. R.

Foto: M. I.

Tribina  Geografski ponedjeljak koja će se održati 28. studenog 2022. godine u 19 sati u predavaonici 2 na novoj adresi Geografskog odsjeka PMF-a, Ilica 242 (HKS) – ulaz s Domobranske, donosi predavanje s temom “Geografska analiza popisa stanovništva 2021. godine s osvrtom na postojeće mjere javnih politika”. Predavanje s vrlo aktualnom  temom će održati mag. geo. Ivan Majstorić. Geografska analiza će obuhvatiti analizu promjene broja stanovnika i dobno-spolne strukture stanovništva na različitim prostornim razinama, kao i pregled postojećih mjera javnih politika koje za cilj imaju ublažiti depopulaciju.

Podsjetimo, posljednji rezultati popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj iz 2021. godine i službeno su potvrdili intenzitet depopulacije u Hrvatskoj u posljednjem desetljeću.

Geografski ponedjeljak tribina je Hrvatskog geografskog društva osnovana 1947. godine. U svojim počecima zemišljena je kao glavna društvena aktivnost tada novoobnovljenog Geografskog društva Zagreb. U sklopu tribine tijekom godine održavaju se popularno-znanstvena i putopisna predavanja kako djelatnika Geografskog odsjeka PMF-a i HGD-a, tako i vanjskih suradnika različitih struka, te su otvorena za građanstvo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon