GEOGRAFI IZ EU, AUSTRALIJE, JUŽNE I SJEVERNE AMERIKE U HRVATSKOJ NA TERENSKOM SEMINARU

Tekst: PMF/Panopticum

Foto: Suk-Kyeong Kang

U Hrvatskoj je od 13. do 16. srpnja 2022. godine održan terenski dio znanstvene konferencije Komisije za održivi razvoj ruralnih područja Međunarodne geografske unije (IGU-CSRS). Četrnaest sudionika iz Australije, Europe, Južne i Sjeverne Amerike proteklih je dana imalo prilike izravno upoznati obilježja i procese u ruralnim i suburbanim područjima Hrvatske i to: PP Medvednica, NP Plitvička jezera, Banovina i Hrvatsko zagorje.

Među sudionicima su bili i potpredsjednica Međunarodne geografske unije prof. Holly Barcus iz SAD te supredsjedateljica Komsije IGU-CSRS dr. Valerià Paül iz Španjolske. Sve sudionike su pozdravili dekan PMF-a prof. dr. sc. Mirko Planinić te prodekanica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Martina Jakovčić. Terenski seminar je organiziran putem PMF-a  a proveli su ga prof. dr. sc. Aleksandar Lukić i asistent Ivan Šišak, mag. geografije. Manju fotogaleriju donosimo u prilogu teksta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon