GENERAL KUNDID PREUZEO DUŽNOST NAČELNIKA GSOSRH

Tekst: N. Jelić

Foto: T. Bušljeta

General-pukovnik Tihomir Kundid preuzeo je u petak, 8. ožujka 2024. dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske na svečanosti primopredaje u kojoj je sudjelovao i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović. Svečanost primopredaje dužnosti načelnika GS OSRH  održana je u Domu Hrvatske vojske „Zvonimir“.

Uoči same primopredaje dužnosti, predsjednik Milanović odlikovao je dosadašnjeg načelnika GS OSRH admirala Roberta Hranja Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

„Oružane snage trenutno se nalaze u fazi značajne modernizacije i opremanja i to mora biti apsolutni prioritet i u budućnosti jer ima izravnu implikaciju na spremnost Oružanih snaga. Posvećenost obuci i razvojnoj sposobnosti temelj je razvoja snažne i uvježbane Hrvatske vojske“, poručio je general Kundid.

U kontekstu doprinosa međunarodnoj sigurnosti, kazao je kako postrojbe Hrvatske vojske sudjeluju u različitim međunarodnim vojnim operacijama, misijama i zadaćama. „Moramo i dalje nastaviti davati naš doprinos u skladu s našim mogućnostima“,  zaključio je general Kundid.

Govoreći o novom načelniku Glavnog stožera OSRH, admiral Robert Hranj kazao je kako se radi o profesionalcu, školovanom i iskusnom časniku s iskustvom u Domovinskog ratu. „General Kundid ima pred sobom veliku zadaću, te da bi u tome uspio morate mu pružiti potporu. Stoga pozivam sve vas da mu pružite punu potporu u modernizaciji i opremanju Oružanih snaga jer samo zajedno možemo uspjeti“, poručio je admiral Hranj.

Na svečanosti primopredaje dužnosti načelnika također su bili izaslanik Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Hrvatske Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora zastupnik Ante Deur, vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, članovi Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović te brojni drugi uzvanici među kojima su bili i bivši ministri obrane, bivši načelnici GS OSRH, članovi saborskog Odbora za obranu, generali i diplomati.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon