GDO RH NAJAVILA REORGANIZACIJU ODVJETNIŠTVA U CILJU BOLJEG PROCESUIRANJA RATNIH ZLOČINA

Tekst: B. D.

Foto: M. V.

GDO RH Zlata Hrvoj Šipek, u četvrtak, 21. siječnja 2021. podnašajući saboru izvješće o radu državnih odvjetništava u 2019., izjavila je, između ostalog, da planira reorganizirati rad DORH-a vezano za procesuiranje ratnih zločina koncentracijom rada na četiri specijalizirana državna odvjetništva. Tijekom rasprave Hrvoj Šipek je ukazala na potrebu donošenja novog Zakona o kaznenom postupku zbog lakše primjene u praksi te potrebu zapošljavanja novih službenika. Osim toga, istaknula je kako DORH ne otkriva kaznena djela i ne provodi opći nadzor, nego djeluje na temelju saznanja.

Njeno izvješće o radu državnih odvjetništava u 2019. godini oporbeni zastupnici su nazvali suhoparnim i statističkim izvješćem koje premalo govori o pravim problemima u državnom odvjetništvu te ocijenili da Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek nije dorasla dužnosti koju obnaša.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon