GALERIJA ZILIK: IZLOŽBA „ČETRI PRIČE“ MATKA ANTOLČIĆA

Tekst: Sonja Švec Španjol

Foto: Galerija ZILIK

U četvrtak, 10. studenog 2022. u karlovačkoj Galeriji ZILIK otvara se posljednja ovogodišnja izložba pod nazivom „Četiri priče“. Čast da zatvori sezonu izložbi pripala je akademskom umjetniku Matku Antolčiću. Tom prilikom autor će se predstaviti selekcijom ilustracija iz četiri posve različita ciklusa radova nastala u posljednjih 11 godina. Intimni formati i dominantan medij olovke na papiru otkrivaju umjetnikove izražene crtačke vještine, ali i sadržajnu širinu različitih angažmana i projekata na kojima je predano radio u posljednjem desetljeću. Posjetitelji će moći razgledati čak 51 rad u Galeriji ZILIK te se detaljnije upoznati s opusom mladog umjetnika Matka Antolčića. Izložba ostaje otvorena do 24. studenog 2022. godine.

Matko Antolčić rođen je1988. godine u Bjelovaru. Osnovnoškolsko obrazovanje stekao je u Čazmi, a 2007. godine maturirao na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, grafički odjel. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje diplomira 2013. godine u klasi prof. Mirjane Vodopije. Od 2016. godine član je HDLU-a u Zagrebu.. Do sada je ostvario 23 samostalne i 29 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon