GALERIJA UZ RIJEKU: IZLOŽBA SALOPEK – STRIEGL – RADIĆ

Tekst: Z. B.

Foto: GUR

U subotu, 1. lipnja 2024. u Brestu Pokupskom otvara se izložba pod naslovom PETAR SALOPEK – SLAVO STRIEGL – DAVORIN RADIĆ. Izložba je jedna od događaja ovogodišnjeg programa GALERIJE UZ RIJEKU (GUR), s ciljem  prezentacije umjetnika koji su svojim životom i umjetničkim djelovanjem vezani uz kraj Pokuplja, a koji svojim likovnim ostvarenjima daju važan doprinos i vrijednu ostavštinu hrvatskoj kulturnoj prepoznatljivosti. Naime, sva trojica umjetnika izuzetno su važna za cjelokupnu povijest umjetnosti naše domovine.

Izložba je tematski vezana uz pejzaž krajeva rijeke Kupe. Na izložbi će biti prezentirano četrdesetak radova u raznim likovnim tehnikama. Većina radova se prezentira po prvi put. Tu su kupski pejzaži Petra Salopeka nastali u petrinjskom okruženju u tehnikama ulja na platnu i kartonu, Strieglovi akvareli i ulja na platnu sisačkih obala rijeka Kupe, Save i Odre te riječni krajolici Kostajnice, Siska i Bresta u platnima i akvarelima Davorina Radića.

O izloženim djelima izložbeni prikaz će dati povjesničarka umjetnosti Dunja Horvat. Organizator izložbe je GUR uz potporu Grada Petrinje i sponzora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon