GALERIJA KORTIL: OTVORENJE IZLOŽBE “POSVE PRIRODNO”

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U ponedjeljak 28. studenog 2022. riječka Galerija Kortil otvara izložbu Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić pod nazivom “Posve prirodno”. Izložba radova dvije riječke autorice rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU Rijeka koja je bila održana u galeriji Juraj Klović. Nagrada je ustanovljena kao oblik suradnje HKD-a/galerije Kortil i HDLU Rijeka. Izložba ostaje otvorena do 16. prosinca 2022. godine uz slobodan ulaz.

Sanja Ipšić Randić izlaže radove iz dva ciklusa, prvog kojim se bavila posljednjih nekoliko godina i zaokružila ga izvedbom instalacije u Dječjoj kući te recentnim radovima kojima otvara novi ciklus. Polazišta za slike fragmenti su Sanjinog osobnog iskustva, nadahnuti doživljenim i percipiranim segmentom poznatog i bliskog podneblja. Oslikana platna velikih formata prostor su vizualnih istraživanja i novih iskustava.

Melita Sorola Staničić također se bavi prirodom kao motivom, ali je ona postala i sastavnim dijelom njenog kreativnog procesa. Melita dokumentira te procese i opažene promjene u prirodi, ali istovremeno prepoznavajući vlastite prirodne ritmove i emotivna raspoloženja nastoji uravnotežiti energije između vanjskog i unutarnjeg iskustva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon