GALERIJA KORTIL: OTVORENJE IZLOŽBE “CHANGES AND CHALLENGES”

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U srijedu, 11. listopada 2023. u riječkoj Galeriji Kortil otvara se izložba pod nazivom “Changes and Challenges” u organizaciji Centra za inovativne medije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Uz slobodan ulaz izložba se svake godine održava kao dio programa manifestacije Glowing Globe. U Kortilu izlažu: Jonas Blume, Alex Brajković, Gabriel Hensche, Joanna Hoffmann, Martina Menegon, Lauren Moffatt / Nika Rukavina i Michaela Strumberger.

Glowing Globe je međunarodna manifestacija inovativnog i edukativnog programa koji istražuje pojmove i fenomene post digitalne kulture, što je posebno aktualno u suvremenoj umjetnosti i društvu.

Umjetnička djela koja će biti prikazana otvaraju pitanja i osvještavaju nestabilne pozicije u suvremenom društvu koje se neprestano mijenja pod utjecajem raznih kriza. Izložba želi istražiti na koji se način skup suvremenih problema reflektira u inovativnim umjetničkim praksama te koji su aktualni umjetnički narativi mogući odgovori na globalne krize. Radovi se odnose se na digitalnu umjetnost kao što su 2D digitalni i 3D printevi i skulpture, 360 video, video animacija, virtualna i proširena stvarnost, zvučna umjetnost i suvremeni performans.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon