GALERIJA KORTIL: GRAD RIJEKA U OBJEKTIVU NIKE PETKOVIĆ

Tekst: Ana Bernard

Foto: HKD

U utorak, 7. ožujka 2023. u Galeriji Kortil se otvara se izložba video radova i fotografija na temu grada Rijeke Nike Petković kojom autorica predstavlja grad iz pozicije naizgled nepristranog promatrača. Ulaz je slobodan a izložba ostaje otvorena do 23. ožujka 2023. godine.

Namjera izložbe je postindustrijsko prikazavanje stanja grada Rijeke koja ne nudi prosperitet i razvoj u sadašnjosti na temeljima industrijske prošlosti već ostavlja dojam da budućnost nikada nije ni stigla. Dok fotografije autorice fiksiraju određeno društveno stanje, video radovi naglašavaju protok događanja unutar statičnog kadra.

Nika Petković završila je preddiplomski studij Vizualnih umjetnosti, kazališta i glazbe te diplomski studij Filma, televizije i multimedijalne produkcije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Bologni. U svojoj umjetničkoj praksi koristi fotografiju, arhiv i video pokazujući interes za istraživanje odnosa između pokretne i fotografske slike. Radila je kao istraživačica na nekoliko umjetničkih projekata i filmova, surađujući s filmskim arhivima, kinotekama, televizijama te produkcijskim kućama. Osim filmske umjetnosti  područje interesa autorice Petković posebno je fokusirano na fotografiju. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon