FRANCUSKI PARLAMENT IPAK POTVRDIO UVOĐENJE COVID PUTOVNICA

Tekst: B. D.

Foto: BFM TV

Narodna skupština Francuske je u utorak popodne, 11. svibnja 2021. sa 103 glasa za i 108 protiv glasala protivno ključnog članka Zakona o postupnom izlasku iz izvanrednog zdravstvenog stanja. Riječ je o članku koji definira tzv. “covid-putovnice”. Prevagu tijekom pvog dijela glasovanja u Narodnoj skupštini Francuske je odnijela liberalna stranka MoDem, koja inače sudjeluje u Vladi kao koalicijski partner vladajućem LREM-u predsjednika Emmanuela Macrona. Međutim, zakon koji uključuje covid putovnice u francuskom parlamentu je ipak izglasan na drugom glasanju kasno navečer, u izmijenjenom obliku.

Nacrt francuskog zakona o “upravljanju izlaskom iz zdravstvene krize” postavlja prijelazno razdoblje od 2. lipnja do 31. listopada tijekom kojeg vlada može nastaviti izvršavati ovlasti zdravstvene policije koje oporba i dio vladajuće koalicije smatraju pretjeranim.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon