FRAGMENTI GRADA – IZLOŽBA IVANE KUTUZOVIĆ U KARLOVAČKOJ GALERIJI ZILIK

Tekst: S. Š. Š./Panopticum

Foto: Galerija Zilik

U četvrtak, 7. prosinca 2023. u Galeriji ZILIK u Karlovcu otvara se samostalna izložba pod nazivom „Fragmenti grada“ akademske umjetnice Ivane Kutuzović. Izložba će se moći pogledati do 21. prosinca 2023. godine.

Umjetnica će se predstaviti posve novim ciklusom radova različitih formata izvedenih u tehnici akvarela i kolaža na papiru. Inspiraciju za recentni ciklus autorica je pronašla u rodnom gradu – Slavonskom Brodu. Zalazeći u područje apstrakcije Ivana Kutuzović napušta sferu prepoznatljivih markacija u prostoru te oblikuje fragmente sjećanja koja ju vežu za rodni grad. Polazište je rijeka Sava, a akvarel tehnika koja najvjernije utjelovljuje apstrahirane vizure Slavonskog Broda. Eliminiranjem detalja autorica otvara prostor kroz suodnos linija, ploha i boja koje omekšavaju granice oblika koje se pritom stapaju u jedinstvenu konglomeraciju različitih gibanja.

Ivana Kutuzović je slikarica koja se izražava najviše u slikarstvu, ali njezina praksa uključuje fotografiju, kolaže i crteže. Izlagala je na više samostalnih te oko 30-ak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2005. godine u klasi prof. Eugena Kokota. Živi i radi u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon